Vendéglátó teraszok, kávézók, éttermek teraszfűtése

A vendéglátóiparban dolgozó tulajdonosok, üzletvezetők javarésze már régen felismerte, hogy forgalmát jelentősen megnövelheti egy kisebb-nagyobb terasz vagy kerthelyiség kialakításával. A szabadban elköltött ebéd/vacsora vagy akár csak egy kávé is a szeretteinkkel, valódi felfrissülést, feltöltődést ad. Másfelől a dohányzás törvényi korlátozása miatt a dohányosok kiszorultak a vendéglátóteraszokra, kerthelyiségekbe.gazgomba-teraszfutes

A vendéglátás számára az igazi veszteséget, a nagy forgalom elmaradást a dohányzás melletti éttermi fogyasztás elmaradása jelenti. Sajnos azonban az éghajlati adottságok sem teszik lehetővé (még a nyári hónapokban sem mindíg), hogy bármikor élvezhessük a kerthelyiség vagy terasz adta előnyöket: a nap simogató sugarait, az évszak jellemző illatát; vendéglátós oldalról nézve a fő bevételi forrás könnyen kiapadhat. A vendégek komfortérzetének javítására ezért gombamód megszaporodtak a gázos teraszfűtők......

Gázgomba vagy infra teraszfűtő?

Felmérések igazolják, hogy a gázos fűtők csak a fűtőfejtől számított 1 m-es hatósugárban adják le fűtőteljesítményük javarészét. Egy átlagosan 2 m-es gázfűtőnél ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a földtől számított 1 m-es zónában, pont ahol a vendégek ülnek az asztaluknál, a fűtés nem érezteti kellően hatását. Ennek az az oka, hogy a gázzal működő „gombák" a levegőt fűtik. A meleg levegő pedig, mint tudjuk, felfelé száll....

Szeles vagy akár csak szellős időben pedig végképp hasztalanul fűtünk, mert a felmelegített levegőt elfújja a szél.  Alacsony hőmérsékleten a gáz nem jön ki a palackból, ergo nagy hidegben, amikor a legnagyobb szükség lenne rá, nem működik! Hiába szeretnénk tehát megszabadulni a pokrócoktól, gázgombák mellett lehetetlenség!

De akkor mi a megoldás? Egyáltalán lehetséges, hogy meleg legyen egy nyitott teraszon is?

allvanyos infrafutes-teraszfutes-horecaAz elegáns megjelenésű, karcsú, egyszerűen kezelhető infrasugárzó készülékek kifejezetten a külső terek hatékony fűtésére lettek tervezve, de ideálisak a kültéri sátrak és egyéb lefedésű nyitott terek esetében is. Előfűtés nélkül, már a bekapcsolás után AZONNAL kellemes meleget árasztanak. Mivel az infrasugarak a levegőt, mint közvetítő közeget nem használják, kizárólag az embereket, tárgyakat melegítik, ezért szeles időben is hatékonyan működnek. Az IP65 védelemmel ellátott, teljes mértékben por- és vízálló infra készülékek narancsos fényükkel exkluzív és egyben hangulatos megjelenést biztosítanak. A nyitott, védőüveg nélküli tervezés ellenére is kiállják a nagyfokú igénybevételt, a szélsőséges időjárási viszonyokat.

kavezo-teraszfutes-infrafutesRendelhető állólámpára emlékeztető designnal, világítással, hangszóróval és/vagy fényreklámmal kombinált infrasugárzó egységekkel is! Telepítése rendkívül egyszerű, szerelhető falra, mennyezetre vagy állványra. Könnyen mozgatható, áthelelyezhető a felmerülő igényeknek megfelelően. A fűtőszál élettartama 5000 üzemóra, ami kb. 5-7 év karbantartásmentes működést tesz lehetővé.

Teljesítményszabályozóval felszerelve egy kézmozdulattal szabályozható a fűtőteljesítményük az adott időjárási viszonyoknak megfelelően. Akár távirányítóval is ki/bekapcsolhatók, így nem zavarják a vendégeket, ráadásul az infrasugárzók bekapcsolása után azonnal elkezdik melegíteni az ott tartozkodókat. Mozgásérzékelővel kombinálva pedig valóban csak akkor fűtenek, amikor arra szükség van; nem kell attól tartani, hogy az elfoglalt felszolgálók későn veszik észre a helyet foglaló vendégeket, vagy éppen elfelejtenék kikapcsolni az infrasugárzót a vendégek távoztával.

Az alábbi fűtőrendszereket összehasonlító hőtérkép egyértelműen mutatja a nagy hatékonyságú és környezetbarát utat, melyen az infrasugárzók működnek. Különösen kültéren, ahol a hagyományos hőgombás gázfűtő berendezésekhez képest bármilyen erős légmozgás esetén is kényelmes és állandóan meleg zónákat biztosítanak még akár a hőérzet szempontjából különösen fontos 50 centiméteres magasság alatt is!

hoterkep-gazgombahoterkep-kvarc-teraszfutohoterkep-infra-teraszfuto

A gázos fűtés további hátrányai:

 • gazgomba-infra-teraszfuto-osszehasonlito-tablazatNagy a biztonsági kockázat, fokozott a tűz- és robbanás veszély! A PB gáz a levegőnél nehezebb gáz, ezért elszivárogva, mélyedésekben - akna, pince, stb - összegyűlve veszélyes robbanást vagy tüzet okozhat.
 • Szénmonoxid kibocsátása miatt zárt térben nem alkalmazható.
 • Szállítás közben a palack sérülhet. A sérült palackból a gázt a szabadba kell engedni: veszteség.
 • A cserepalackok tárolására biztonságos, jól szellőző, nyílt lángtól, elektromos készülékektől távol, direkt-tárolót kell kialakítani.
 • A kiürült gázpalackok cseréje problémás, nehézkes: leszerelni, elvinni, kicserélni, visszacipelni, beszerelni - ez további terheket ró az üzemeltetőre.
 • Alacsony hőmérsékleten a gáz nem jön ki a palackból, ergo nagy hidegben nem működik!
 • A bekormozódott, kiégett gázfűtő-fej látványa sokat ront a hely eleganciáján.
 • Drága üzemeltetési költségek jellemzik (lásd: alábbi táblázat.)

Fentiek alapján kijelenthető, hogy az innovatív megjelenésű, könnyen üzemeltethető és környezetbarát infra teraszfűtő eszközök egy idény alatt meghozzák a befektetést. Hosszú éveken át üzemeltetve emelik a vendéglátóhely színvonalát, ezzel további elismertséget és bevételt generálva annak tulajdonosának!

 kavezo-etterem-infra teraszfutes infra teraszfutes-kavezo infra teraszfutes-etterem

halaszbastya-infrafutes-teraszfutes-etterem kavezo futes  vendeglatoteraszfutes  allvanyos infrafutes-teraszfutes-horeca  etterem teraszfutes-infrafutes-sorozo pub

webshop: Infra teraszfűtő készülékek, infrasugárzók

ajanlatkeres teraszhutes

teraszfutes-referenciaink

rendezvenyek-infrafutese-berlesE

arzuhanas

Perfect-Cool
2132 Göd, Rákóczi Ferenc utca 118.
(Bejárat a Sport u. felől, Honvéd sor)
 
Tel/Fax.:+36 27 817 021
Mobil:    +36 70 866 4833
E-mail:info@perfectcool.hu

Hétfő-Csütörtök:
8:30-16:30-ig

Péntek:              
8:30-16:00-ig

Navigáljon hozzánk

SZOLGÁLTATÁSAINK

 • Egyeztetés után házhozszállítási lehetőség
 • Konzultáció és tanácsadás
 • Teljeskörű kivitelezés
 • Karbantartás
 • Bérleti konstrukció

szallitas